Monday, August 17, 2009

Jalan2 @ Midvalley n D-9


Kami...

hehehe..ni cter aku mse off smlm..sblm kluar, aku msk la dulu..tp msk simple2 jelaaa...menu nye ikan merah grg msk smbal, sup sayur pucuk, telur dadar di tabur dgn ikan bilis grg & ubi kentang grg..hahaha..sedap x??ekekeke..lpas msk sumer, aku mndi2, touch-up, blow rmbut n tggu la kedatangan my Bb yg aku rindui slalu nii..hahah..gedik x statement aku??:p..ade la dlm 20 min aku tggu n bile die smpai jer adik aku bising suruh Bb aku msuk..huhuhu...aku pn suruh la Bb msuk..malu2 katenyer..hehehe..then die kenal2 la dgn adik2 aku..pastu trus la kuar...aku ade la tnye nk ke mana n die ckp nk ajak tgk movie..so, decide punye decide kitorg trus pg ke Midvalley..jgn xtau ye, nk cr parking punye psal smpai kene tawaf..yg aku ni biasela, membebel sbb xde parking..yg Bb aku plak die ckp, "sabar..nnt msti dpt parking"..aku lau da dgr die ckp cmtu, diam la mulut aku..n x lame kemudian, dpt la parking..akhirnye la kan..pastu trus la kitorg g tgk tiket..huhu, tau2 jelaa lau da midvalley..berjuta org..yg beratur nk tgk wayang pun rmai..Bb aku nk tgk cter D-9 (Disctrict 9)..then, lpas da amik tiket, trus g mkn..laporrrr!!!wpun aku msk, tp aku x mkn..die eat katenyer..xnk mkn nasi..hehehe..Bb mkn nasi cmpur..n aku mkn asam laksa..masamnyerrr!!!huhuhuuuu..lpas mkn, d sbbkan movie kami jam 6.30pm, kami pun jalan2 dulu dlm midvalley..waaaa, byk tmpt kami pegi..smpai letih laaa..sian Bb aku..sorry ye Bb sbb syg dera Bb jalan2..hikkhikkhikk..kami g tgk laptop, tgk org, mkn popia...tgk pameran camera..n lastly b4 nk tgk movie, kami g mkn aiskrim Sundae McD..yummyyy..hehhe..lpas da mkn ais krim, sblm nk tgk D-9, jln2 sekejap then tetibe terserempak ex-rakan kolej aku mse kt UNITAR, Sungkai..chinese guy...trus aku tego n bile die nmpak aku blh pulak die pggil aku "N O R A"....eee, x glemernye nama tuu..ekekeke..trus la aku betulkan nama aku...hahaha..aku mmg lupe nama die n die 1 of the person yg aku nk jmpe sgt2 sbb mse kt kolej dulu mmg org ingt kami ade affair sbb nmpk kami mesra..tp padahal, non-ado!!!kami rapat mgkin sbb aku ni senang bergaul dgn org n die pun suke bergaul dgn kaum Melayu...well, actually masa pun x mengizinkan utk kami borak lame2 sbb kami sama2 nk cepat..then die bg Name card n die pn mnta no fon aku...bile da sling tuka, kami pun say gud-bye..then, aku pn cter la kt Bb aku psl chinese guy ni yg bernama LEO..hehehe..


Mr. Leo

then, jln2 g mse nk mnuju tgk movie..jmpe pulak dgn ex-classmate mse sekolah rendah..nama die Muhammad Fardy..woww!!what a small world..mmg bertahun la x jmpe..lau aku ingt blik, mse sekolah dulu die antara bdk lelaki yg aku slalu gaduh la...huhuuhu..n aku pn xde la bercerita lame sgt..lpas abis borak kejap, trus Bb aku tnye bdk laki tu sape..huhuu..so, aku pn cter la sape...jealous jugak Bb aku rupenyerr..besh besh besh!!hakk hakk hakkk...then, da bis sesi Jejak Kaseh, trus la msuk wayang..hurmm, cter ni psl Alien yg terkandas kt USA..mule2 aku blur..x faham cter tu psl ape..n aku cube sedaya upaya untuk memahami cter tu n finally aku dpt jugak faham..hehehe..lau korg nk tau ksah ape, korg g la tgk sndiri..around 9pm kitorg blik...dlm 9.30 aku da smpai umah..smpai umah, mndi2, trus bring2..sms kejap dgn Bb, pastu trus tdo...ZzzzzZzZ...


Our Love

H 1 N 1

hurmmm...sad news ttg mak ngah aku yg skrg ni dlm wad ICU kt Hosp. Kulim..adik aku yg lelaki pn smlm bru je blik dr Penang utk lawat mak ngah n pak ngah aku yg kebetulan dlm mse yg same di serang penyakit buah pinggang..mggu lepas, aku ade ckp dgn sepupu aku n tnye perihal cmna mak ngah aku blh dpt H1N1 tuu..n alkisahnye, rupenye2 lpas 3ari blik dr Hosp. BM utk jaga Pak Ngah aku, trus die dmam yg truk...n smpai skrg msih lg dlm ICU..dr nada die, aku tau die sedey...aku faham perasaan die..dr cerita adik aku, simptom yg ada pd mak ngah aku kt hosp tu mmg sama dgn simptom H1N1 yg sedang menular di Msia...sedey aku..bertambah sedih aku rse sbb pak ngah aku cuma tau yg mak ngah aku di wad biasa sbb dmam n die xtau sakit sbnr yg mak ngah aku sedang hadapi..x dpt aku bygkan keadaannya klu kedua2 sedara aku ni "pergi" dlm msa yg same...bkn aku nk mnta tp jus aku ter pk dgn situasi nya nnt if mereka da xde n cmana dgn seorg anak perempuan mereka yg msih lg berada di sekolah rendah..:(
apepun, aku harap..mereka akan sembuh seperi sediakala esp. mak ngah aku...

Friday, August 14, 2009

MC + Off Day..




hehehe...ni mlm aku mc, 12th Aug..mlm tu aku g teman ayah n adik2 aku mkn..kt area umah jekkk...gamba aku..?huhuhu..lupe nk snap..kikikiiii..




hehehe..kelakar tgk gamba dgn adik bongsu aku nehh..die ni pun, gile nk bergambar..pntang ade kamera, on sajo..yg pnting, even bru umo 6thn..lau die pegang kamera..mampu utk tgkap ga,ba die sndiri..kehhkehhkehh..

Monday, August 10, 2009

Sunday, August 9, 2009

Buah Tampoi...


hehehe..ni buah tamp0i..yummmm, nmpak sedap x??
tau x kenapa aku ltak entry dgn gamba buah nii..?sebabnyer, dlm byk2 buah yg aku da mkn..aku pling terrrriiinnngggiiinnnnnn sgt nk mkn buah ni sbb da lme sgt aku x mkn buah tampoi yg delici0us niii...da bertahun laaa aku x mkn n aku da lme x jmpe buah nii..even kt kdai buah pn mmg aku x jmpe....huhuuuu..

Saturday, August 8, 2009

Genting Trip...


mse ni nk menuju ke LRT Gombak...


dok tggu turn utk Sg Rejang trip..tp, blh pulak stuck tgh jln..jammed katenyer!!hehehe


lpas makeup..nk g dinner!!!da laporrrr..


huhuh..me n teddy yg besor!!cumeylll



pic byk kt hp TL aku...huhu..yg pnting, even kegembiraan kami disabotaj oleh pihak yg x bertanggungjawab..tp kami ttp teruskan perjuangan outing yg terakhir ini...wpun aku sorg je pmpuan tulen dlm outing tu, tp aku di jaga dgn baik oleh mereka2 yg x tulen itu...kehhkehhkehhh....apepun kami enjoy!!! n coming trip with new team staff...
Lang Tengah Island...bile??
hehehe...akan diberitahu kelakk....



Wednesday, August 5, 2009

iHateThisKindOfFeeling



Miss My Bb ;(

Tuesday, August 4, 2009

Cake + Aquaria KLCC + The Proposal


Bubday Cake: 1st time Bb celebrate Bday..huhuhu (rse :(..tp happy cos aku org yg pertama..) n Kek itu d mkn dgn byk oleh Bb...yummyyyy...
tO Kocek, tq so much..my Bb said, sedap...hehehe
The Proposal: tgk dlm keadaan yg mengantuk, tp asyik ketawa... :D



Aquaria: 1st time utk Bb, 2nd time utk aku...

Conclusion: L.O.V.E