Saturday, May 30, 2009

Adik-adik aku...


mse ni bru blik n tgh tgk tv...dr jauh aku snap pic mereka berdua ni sbb aku nk ketawa tgk gelagat diorg niiii..adik yg besar tu pksa adik yg kecik utk potong kuku..yg si kecik tuuu dgn muke risaunyerr asyik ckp xnakk jerr...hehehehe..syg mereka berdua... :)


bergadoh xmau potong kuku...

mukenyerr yg risauuu

potong kuku jari...

Tuesday, May 26, 2009

Futsal + A Date + Stay at Home

hurmmm yg ni xtvt spanjang off day aku utk hari ahad lpas n isnin smlm..Lau nk cter psal futsal, hehehehe...kalah daaa...4 game, i game kalah n the rest Seri..huhuhu..tp xpelaa, janji happy...tp mse kt IFC setapak tu, huhuhu...panas gilerrrr...tp nasib baiklaa kali ni aku berteman...da laa nktggu game utk gurl lame gilerr tp da die ade, xde laa boring sgt...smntara nk mnunggu niii, asyik menguap je kami 2 org..hahahahaaa...then, lpas game trus gerak g Tasik Titiwangsa, lpak2 minum dgn bdk2 lain..biase laa lau da 1 ofis, cter psal keje je laaa...kami 2org, pemerhati sajoo..hehehe..(sorry, xde gmbaa...)


pic before game

da abis minum, blik umah mandi2 kluar g Putrajaya plak..jalan2 kt Alamanda (wpun da 5thn aku kt KL,tp niii laa 1st time aku pegi...sedeyyy la hidupku ini...hahahah)..cntik jugakkk kan..:) pastu trus g lepak2 utk view kt tasik...tp yg ni aku da penah pegi laa...:P ...Snap pic skett..lalalalaa..lpak2, borak2 then dlm kul 9.30 mlm kitorg nk g cr tmpat utk mkn2 plak..dlm kete die ckp die tringin nk mkn Nasi Beriyanigam Putrajaya (BGP) kt bangi..aku pn ok kn sajooo...smpai2 jerrrr, kedai biase jerrrr n siap ade band lagii..huhuhuuuu...aku x mkn pn, hanya die yg mkn...nasi mmg byk n ayam pn, aiyoooo..besornyerrrr....so, aku hnya meratah je laaa..kcu die mkn..hehehe..die ckp, nasi beriyani tu sedap...tp aku ttp x mkn sbb nk elakkan mkn nasi..hikkhikkhikkk..n ayam msk merah tu plakk, mmg sedap la...harga utk sepinggan nasi, ayam (sesuai utk 2org mkn), sirap limau n oren TOTAL RM22.50..mahal ke murah??hurmm, blh tahan jugakkan?tp bg aku, lau mkn tu kter rse berbaloi, so x kesah pun lau mahal sekalipun..kan? n again, sorry x snap pic...tp yg xtahannyerr, nyamukkkkk...asyik kene geget je betis aku..da la pkai suar pendek...smntara nk tunggu die abis mkn, jenuh akuuu tahan..huhuhuu...then, lpas mkn kami pun trus gerak blik sbb esoknyer die kene keje..yg aku plak off!!:) dlm kul 11 lbih aku smpai umahh...mandi2, sms dgn B n tdooo...ZzzZZzz...

Esoknyer pulak, xde xtvt sgt..duduk umah, tgk tv n mengemas..pastu xde keje n terlebih rajin, aku basuh kete..hohohoooo, penat giler beb!!!ltih yg semalam pn x ilang lagi d tmbah dgn basuh kete..hohohoo..penatnyerr..,.agaknye, cmana la kan org yg slama niii bsuh kete kt kedai2 tuuu?ari2 msti letih kan?dgn byk kete lagii...lau aku, msti da melidiiii...hihihiiiii..mlm plak, amik adik aku kt KL Sentral yg blik dr Surabaya..g anta Tunang die..1 Day Trip...mampu??blik tu, mandi, smses dgn B n tdoo...ngntuk gilerrr da niiiii....sekian sajooo..jmpe lagiiiii..:)


left - me n view of tasik
right - him inside the Alamanda


k.a.m.i


kt Tasik


aiyoo..mata aku da ngntukk sbb letihh


haha...lpas snap pic niii tetibe bontot aku kene geget
dgn semut..ekekeke


Masjid Putrajaya n lampu kete yg cntik..hahaha


Dataran Putrajaya


jmpe lagiiiii....Bubbyeeeeee

Saturday, May 23, 2009

Red Day


semalam Purple Day n arini Red Day plakk...hehehe..meriahkan team Sukses niii??? ni la kawan2 ku my meletrssss gituuu....hehehe..aku ade dengar esok pn ade tema jugakk tp x sure plak kale ape... :)









Friday, May 22, 2009

PurpLe DaY

arini Purple Day theme kt ofis...hahaha..nmpak nice plak colour ni kan?
tapi yg beria snap pic biase laa lau x bkn aku dgn partner2 aku niii..
taaraaaaaaaa..tp sbnrnyer aku bz ariniii dgn timesheet utk bdk2 team aku..
hurmmm..ade je bnde yg blum sttle..biaselaa, TL off day n aku just asstant sahajoo..ade je bnde yg aku terkial2 nk buat..huuhuuuu..esok last day...
ptg niii plak kul 4.30pm aku ade training..mknenyer, pas training kene stayback kejap laa utk siapkan keje niiii...huhuhuuuu..ok lahh..bubbye..
ooopssss..lupe plakk..last but not least I MISS MY BOO..ekekekeee..
(gedixxx kannn..?hahahaha)




Tuesday, May 19, 2009

S.a.D (2)


hari yg sedih dlm 2-3 arinii..hurmmm, smlm aku g amik mak, ayah, adik n adik ipar aku kt KL sentral...cntik orgnyer..happy tu happy tp tetibe aku rse sedey plak..tetibe aku terfikir, bile agaknye turn aku..sblm nii aku x terfikir pun utk ade ikatan dlm mse yg terdekat nii tp bile aku tgk adik aku, perasaan sayu tu tetibe muncul dlm diri aku...sblm pertunangan adik aku lagi aku da rse agak sedih tapi ntahla, dgn adanye die, kwn2 n tumpuan aku pd keje, xde la aku terasa sgt tp smlm...smalaman aku xdpt nk tdo n biase la aku lau da rse x tenteram tu, menangis la jwbnyerrr...hehehehe..mmg aku ade die yg aku syg n aku pn harap ade keikhlasan antara hubungan aku dgn die..sblm tdo pn mmg aku sms dgn die dulu tp x se happy sblm2 niii n aku x sure die perasan ke x dgn cara aku yg sdg sedih..setelah beberapa lame aku berkawan dgn die baru terbuka pintu hati aku untuk berbicara open ttg hal2 yg lebih serius ttg relationship kami..dr segi komitmen aku mmg da ready tp dlm hati still lg ade perasaan confuse n ade sesuatu yg membuatkan aku ragu-ragu utk semua ni...die pun penah cakap yg die akan tunggu smpai aku betul2 sedia utk melangkah ke alam yg lebih serius...Insyaallah..apepun, aku harap die yg terakhir untuk sebab aku tahu aku terlalu sayangkan die...:)

S.a.D


N i jus wanna b al0ne.. :(

Monday, May 18, 2009

Roshi as A Mentor


Effective esok 19th May 09..
hurmmmm..Sedey...:(

Saturday, May 16, 2009

Friday, May 15, 2009

Tag and Award (dr Zue)


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda..

2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini..

* Seorg yg comel wpun bam2 mcm aku..ekekekeke

* Walau sedih mcmana sekalipun, die ttp akan terseyum...

* ade chat dgn die utk lawan diet...ekekeke

* Tabah wpun ade prob dgn ehem ehem...huhuhuuu
* susah nk marah org lainnn...

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya..
* suke g holiday

* pernah pegi Disneyland, Hong Kong

* pernah pegi Shenzhen, China
* Suke tgk wayang * Sayang kt B aku..
* Suke Shopping............
* Lau tido suke isap jari...walalaaaaa
* suke org kiss pipi...

* Lebih suke mendiamkan diri...tp bile org kacau, xdapatla nk diamkan diri..

* suke tgk perempuan yg cantik n lelaki yg hensem...

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka..

* Kak Pah -
bdk team aku bergincu merah yg sporting..hehehehe

* Corecheck -
sbb die ni slalu sengal

* Jane -
sbb aku syg dier...

* Mr Elmo - suke lau die make-ap aku...cantik
* Che Ani -
Follower wpun aku x kenal die yg mne 1..hhuhuhu

* Carmeen - seorg yg sopan!!ehh, yeke?hehehe
* afat -
1st time tagged kt die...so sje la pilih..hehehehe

* Dhina Natasha -
rabu lpas die g beli tudung..pastu pkai tudung tp skirt pendek....mampu???

* Aidy -
teammate yg suke dgn pet society kt FB

* Khairul anuar -
syg bdk niii...lalalala

last but not least, award from ZUE...tq so much!!!

Majlis Pertunangan


arini aku msuk keje kul 11am...tp kul 6.30 am da bngun sbb nk anta mak, ayah n adik laki aku g KL Sentral..diorg nk pegi Balik Papan, Indonesia..sempena dgn pertunangan adik aku tu..gembira aku at last famili aku da wakil yg bertunang sbb selama ni famili2 sedara lain yg kawin dulu...sepupu sepapat aku ade yg da kawin n beranak n ade yg bru bertunang..n kkdg lau blik kg merekA2 sibuk bertanya aku bile pulakk??aku lau da dgr soalan tu, aku sengih sajo sbb aku x ready lagi..InsyaAllah, ade jodoh nnt dgn die, bersama la aku dgn die...aku pn harap, hubungan aku dgn smpai die utk selamanya....utk adik aku SELAMAT BERTUNANG....mggu dpan dpt aku jmpe dgn bakal adik ipar aku niiii..hehehehehe

TRAINING + Parking fee RM18.90

smlm aku de training HANDLING INTERESTING CUSTOMER kt VADS..ni 1st time aku drive g ke VADS sbb slama ni aku naik bus sajo...then, parking laa kt dlm building VADS tu n yg aku plak xde la nk tnye brape charge per hr...then, da smpai tggu la n smbang2 dgn bdk2 yg same training..tggu punyer tggu, sekali msuk seorg yg sgt hensem!!Adehhhh..tergugat aku..ekekekekeeeee....skali speaking daaaa...namanya Mark Anthony from Philipines..haiyoo, no wonder laaa encem..x jd nk ngorat..hahahaha...oppssss, lupe2...i love my B..eeee, gedikkan aku...!!tp, ade aku kesah??hahahaha..so, start dr pg smpai la petang speaking laa kitorang sumer...so, ini la gamba die..aku snap curi2...heheheeee...ensem kn die??status, D.U.D.A yerrrr...nsib baik la aku da ada laki, lau x, harus aku smbar dulu...huaahuaahuaaa...kelakar jugak die niiii...sesi temuramah kitorang kt die pn ade...die cter la skit2 psal life die kt Filipina..tp aku dgr n ketawa jelaaaa sbb aku ngntuk..mlm sblm tu aku tdo lmbt sbb on phone dgn B aku...tepu la jugak time tu..nk tggu time blik, aiyoooo mcm tggu bulan jatuh yg xkan kunjung2 tiba..lalalalaaaa...suppose, training smpai kul 5 tp dsbbkn Mr Mark ade meeting kul 4, so terpksala abis sejam awl...hooorraaayyyyyy!!! pastu trus laa g parking n skali...RM 18.90!!hohhhhh, mati la aku!!!aku tnye kt kakak cashier parking per hr brapa, n die ckp RM2.10/HR..huuhuu..no wonder laaaaaa..tp redha je laaa...tu 1st n last aku prking kt dlm tuu..hahaha..then, trus drive g SOGO..motif???mkn yong tau foo...hehehehe..sekiannnnnn...



ooppssss..pic sampingan..aku 1 group dgn vicky..mampu!!!
sesi urut mengurut..hahahaa

Wednesday, May 13, 2009

Tulisan khas ditujukan utk Mrs. Mohammad (Mummy Roshi)

tulisan ni aku tujukan utk sahabat baik aku Mummy Roshi smpena dgn tajuk blog die Because Of You...lalink,sedey aku bc cter ko..menitis airmata aku sb aku tringt life aku dulu yg ade mom n pernah memegang status JANDA pd usia mude...mse aku usia fariq, aku tau parens aku slalu gaduh tp aku x pnh tau yg mereka pnh bercerai..mcm yg ko ckp, "sebab anak tu tak tau aper tu maksud perceraian...." yes, mmg betul kenyataan tu..anak2 seusia fariq xkan pernah tau ape erti perceraian...hnya bile umo aku belasan tahun, bru la aku tau mse aku usia fariq parents aku da pnh 4 kali bercerai..itupun slpas mak sedara aku yg critakan pd aku...aku tringt lagi, mse tu aku umo 12thn...tiap mlm2 aku akn tdo dgn mak aku berdua (dgn ibu jari xpnh lepas dr mulot..hehehehe)..n wpun aku tdo tp sbnrnyer aku dpt dgr tangisan mak yg x pernah aku mengerti..aku x sebijak fariq utk bertanya pd mak aku knp die menangis tp aku hanya tahu tu semua d sbbkn abah aku...wpun bkn aku sndiri yg lalui mcm ko n mak aku lalui, tp sebagai anak aku memahami perasaan fariq..wpun rse bersalah di hati ko di sbbkan kesilapan yg ko buat dulu tp dr ape yg dciterkn aku dpt rasakan die lebih perlukan ibu dr ayah die (ex-husband ko)..aku penah ckp kt ko utk dptkan fariq balik sbb ape yg die rse skrg, aku penah rse suatu masa ketika dulu...andai ade rezeki n diizinkan Allah, aku percaya fariq akan bersama blik dgn Ibu n Papa nyerrrr..roshi, mak aku penah mcm ko...melari kan diri dr keadaan..aku ingt lg, aku n adik2 aku berlari utk dptkan mak kami blik...aku xnk cter selanjutnyer tp finally kami adik beradik membesar dgn seorg wanita yg bergelar ibu, mak, mommy...bkn niat aku utk buka pekung di dada, di tmbah pulak dgn abah aku da pn arwah tp bg aku, ini jus satu pesanan utk semua yg membaca...bergaduhla kter mcmana sekalipun, tp jgn sesekali tinggalkan anak2 kiter...wktu die kecil dan dlm proses utk pembesaran, anak2 mgkin xkan mengerti..anak2 hanye tahu utk melihat mak n ayah di depan mata mereka...jahat mcmana sekali pun mak n ayah, tp kehilangan yg besar bg anak2 bile kter tinggalkan mereka...bile istilah "mengerti" dah ade dlm diri mereka, anak2 akan makan hati dgn perpisahan antara mak n ayah..roshi syg, kasih syg mak or ayah tiri xkan same sbb dgn kasih syg parents kandung sbb sejak lahir mereka di janjikan dgn melihat mak n ayah kandung wpun satu ketika die pernah ditinggalkan....xkan ade dendam dlm hati die sbb die tahu knp tp xkan mengerti kerana smpai 1 mase hati die akan memahami utk tiap kejadian yg die lalui dulu wpun hati die perit utk terima perpisahan...1 mse jugak, die akan mengerti knp perceraian itu baik utk ko...sbb tu la smpai umo skrg aku msih kg ragu2 utk berkahwin wpun hakikatnyer dr segi keseluruhannyer aku dah bersedia tp d sbbkn fmili history aku ni la yg menyebabkan aku fobia...tp apepun aku sbg kawan, aku percaya keperitan mase silam yg di lalui dgn ex-huband ko dulu adalah yg terbaik utk ko (wpun bkn yg terbaik utk Fariq) sbb keperitan mse silam itu da di balas dgn kebahagiaan yg ko lalui skrg..kan Allah itu lebih mengetahui utk tiap kejadian bg kter yg dinamakan Insan?

ape sekalipun, aku sentiasa doakan kebahagiaan yg berpanjangan utk ko, Papa n Fariq....Aminnnnn..!!!

Saturday, May 9, 2009

TAGGED oleh Dhina (roshi, mr Yussmile, QasihQaisara, Carmeen, Che Ani, Khaidrus)

sblm tu pesanan utk Dhina. tq sbb tagged gueyyy...tp ade aku kesah jugak wpun latah ko makin trok hnya di sbbkan aku???suke hati aku la nk laha ko ke x?ekekeke..apepun, owez syg ang...

1. anda rasa anda hot?
x...sbb aku owez cool and cold!!hahahaha

2. upload gambar kegemaran anda.


3. kenapa anda suka gambar ini?
sbb dgn die yg aku syg..lalalala

4. bila kali terakhir anda makan piza?
bln lpas kot...mse tu dgn kamarul hafiz...oopssss!!!bkn scandal yerr..

5. lagu terakhir yang anda dengar.
tercipta untukku..smlm

6. apa yang sedang anda buat selain selesaikan tag ini?
sms dgn b aku, main opet society n resaurant kt fb..

7. selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
syg..tp tu d pgil oleh b aku jerr...hahaha..gedixx takk?

8. tag lagi 6 orang dengan hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan. sila lakukan kalau tak kena denda mandatori.
roshi
mr Yussmile
QasihQaisara
Carmeen
Che Ani
Khaidrus


9. siapa no 1 kepada anda?
Mummy Roshi - my lesbo partner..huaahauahuaaaa........syg banget aku kt dierrr!!!hang syg aku x?

10. bagaimana pulak dengan no 4?
Carmeen - lau g outing, blh tahan nakalnyerrr..hihihii

11. kata sesuatu tentang orang no 5.
sje tagged...aku x knal die nii tp die pnh tagged aku..hehehe..thnx 2 u!!!

12. bagaimana pulak dengan orang no 3
QasihQaisara-aku x knal die tp tetibe jd my follower....in fact, ade nama SARA, so persamaan tu..so, sje jugak la aku tagged..anyway, HELLO 2 u..

13. siapakah orang no 2.
mr yussmile - aku knal kt myspace...orgnyer sweet even blum jmpe n very kind person...

14. bagi pesanan anda untuk orang no 6.
blh x jgn slalu mc??hehehehehe


Monday, May 4, 2009

-Bila Rasa Ini Rasamu-


Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini
Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti

Bila Rasaku Ini Rasamu
Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali
Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi...

Friday, May 1, 2009

BDAY PRESENT by my team...







thanx to Carmeen yg bersusah payah belikan hadiah utk Sara n Kamarul wpun bday da lepas....n thanx to Yusri's Team..love u all!!!!!