Thursday, April 23, 2009

TAGGED by Mummy Roshi

-10 Hadiah yg aku nk mase bday-

1. My Lover (hehehe...gedikkkan??)
2. Duit (utk akuuuu huhaaaa dgn kwn2 aku..)
3. Lapt0p (sbb aku xde laptopp)
4. Kereta (Suzuki Swift..minat sgt dgn kete niii)
5. Holiday (nk g Australia..motif utk tgk koala sajooo..sgt cumeyll)
6. Rumah Bungalow (yg siap dgn decoration garden, fully furnished n yg penting ade pool...kedalaman air mestilah x lebih dr ketinggian aku...kehhkehhhkehhh)
7. Roses (sejambak yerrr aku nk sbb x pnh dpt sejambakk lagiii..sedey btol!!)
8. ?
9. ?
10. Pling utama adalah DOA kesejahteraan utk aku..AMINNNN

Tuesday, April 21, 2009

CINTA - di tujukan oleh seseorg utk aku

Cinta adalah tunas pesona jiwa, dan jika tunas ini tak tercipta dalam sesaat, ia takkan tercipta bertahun - tahun atau bahkan dari generasi ke generasi.

Wanita yang menghiasi tingkah lakunya dengan keindahan jiwa dan raga adalah sebuah kebenaran, yang terbuka namun rahsia hanya dapat difahami melalui cinta, hanya dapat disentuh dengan kebaikan, dan ketika kita mencuba untuk menggambarkannya ia menghilang bagai segumpal wap.

Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.



Cinta ialah CINTA. Perkataan lain yang paling hampir ialah SAYANG, pada kedudukan yang paling tinggi, dalam bentuk yang paling cantik. Sifatnya sementara. Kehendaknya abadi. Banyaknya satu. Begitu keadaannya, maka kepada siapa ia harus ditujukan...?


Saturday, April 18, 2009

Mood aku harini..yg bercampur aduk!!


Im so confused when I think about my career here..


I hate Celcom Customer..


and Im sick of all that!!
Shud I Stay???


feel calm after I cried last nite


though, I knew that I have to b happy owez


cos I know I have sum1 to be love Full inside in mY heart!!

Thursday, April 16, 2009

TAGGED

T.A.G.G.E.D
Apakah benda paling penting dalam hidup kamu?

L.O.V.E

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
baju kottttttt..ntah, aku ni pelupA orgnyerrrr..hahahah

Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
mne2 jerrr, as long simple n menarik....

Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
pling lame 3, tp future NO KOMEN

Adakah kamu dilamun cinta?
yeahhhhhh

Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
Anis Sup Utara, Danau Kota (semalam)

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
x ingt laaa pulakkkk

Apakah nama penuh kamu?
Siti Sara Bt Norizan

Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
mak laa sbb abah da xderrrr

Namakan seseorang yang kamu ingin berjumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
Abu Bin Darasan

Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?
baju biase dgn mesin, baju keje dgn tangan lorrrrr...

Org yg kamu nk tag
korg yg baca n rajin nk menjawab..hehehe

st0ry on 15 april 2009

st0ry on 15 april 2009 ni la status kt gmail aku "we need to fight for justice and fairness!!!aku tersangat bad mood...so jgn kcu aku sbb aku xnk marah org yg xde kene mengene dgn kemarahan aku!!!" aku rse dlm 3-4 hariniiii aku badmood...tp smlm adalah hari yg pling mooooody utk bln April 09..mcm byk bnde je yg berlaku..tp smlm ttg kete n psal keje aku...actually smlm mood aku nk g keje sgt la baik...then, start la enjin kete..but, tetibe aku nmpak air bertakung kt side penumpang!!!trus aku tgk tgkap..hoh, terbuka dgn luasnya..then aku ingt psal smlm..hujan lebat!!trus mood aku yg baik di tarik n d cmpak jauh2!!nk menangis pn ade aku rse..aku yg berbaju kurung pn trus kuar dr kete amik towel n lap2 kan mne yg ptut utk kurg kan basah...da sttle sume, aku pn drive g keje...so, korg faham2 laa lau hati tgh sakit, so drive pun mencelah2....driver dpan drive slow mmg aku membebel sorg2 dlm kete wpun aku sorg je yg dgr..hahaha!!smpai ofis, parking lak xde...at last, aku parking dpn pulau kt garisan kuning...then, aku g kt am0i, bg kunci mnta tolong die untk cuci n keringkn kete aku....so, aku pn mulekan keje..then, da ready everything, tetibe aku rse menyirap dgn keadaan bebrapa org kt dept keje aku...ape die?hurmmm, xyah laaaaa aku cter kan ape2..biar aku n mereka2 sje yg memahami...bile keadaan ni berlaku, aku rse kn xde sape pun yg adil dgn org lain...there's no justice inside us!!n aku rse, biar la manusia tu luarannye nmpk jahat tp d hati ade kebaikan dr mereka yg berpura2 tunjuk baik tp hati mempunyai hati yg sgt busuk...berfikiran x kemana pun...dunia hanya sementara...so bg aku, biar la aku nmpak jahat dr segi pndangan mata org tp...hurmm, entahlaaaaaa...seharian aku tersangat bad mood..smpaikan ade 1 ketika aku hampir2 nk mengamuk kt workstation tp Afiq yg cool down kan aku....sehabisnyer aku cube utk tenteramkan diri aku...aku COBA!!
well, stop psal mood aku yg bad smlm...after aku abis keje kul 10 smlm, aku g amik kete kt amoi...mse tu aku dgn khai...then, tgk2 phang ade same...aku tgk la skali kete aku....kt pemijak kaki tu basah sket...hurmmm, tkut berbau hapak laaaa :(... then, kami g Anis Sup Utara kt Danau Kota...mule2 tu ingt xnk makan sbb kenyang + xde mood..then aku tgk amoi n phang dgn bihun sup nye n khai dgn Koewteow supnyerrrr...yumyyyyyy!!aku mmg tau Sup anis tu mmg sedap.....then, diorg da abis mkn, baru la aku order sup sajo..sup daging + ayammm...msuk kan pulak cili api kicap...huuuuu sedap!!!n pedassssss....tp aku mkn x abis punn..phang yg abiskannnn...lalalalala..mkn2, sembang2...then kul 11.30 bru blikkk....kul 12 smpai umah, mandi2 trus zZzZzz.....:)





Thanx To Sally for d Mug


dpt smlm from Sally for my Bday...mug ni sgt cantik!!!
thanx so much n syg Sally =p

0tai Careline (Hari Tdooooooo...)


1. Encik Mat - Mamaaa
2. Acap - Lydia...Melaka!!

3. Zaidi - Kisah kite d bulan Sept 09

Monday, April 13, 2009

Thanx to Mummy Shie..syg kt hang!!




my bubday present!!

Tuesday, April 7, 2009

Penang in Memory (020409 - 040409)


























dlm kete on d way g ipoh dr penang!!!
kt highway ade excident..so snap sajo..


ni mlm celebrate bday As (bini Man)..hehehe

020409
3am bertolak - stop kt sg. buloh - stop kt tapah tuka driver - stop kat ipoh, bfas mcD - gerak g penang, tdo dlm kete - 3-4 kali bngun tp x smpai2 - slownyerr phang ni drive - 9am smp - g umah tok kt Bkt Mertajam - gerak g Batu Feringghi dgn feri - cr Sri Sayang Apartment - Check in - mandi - tdo - bangun tdo - mandi pool - siap2 g Plaza Gurney (hujan) - phang n amoi beli baju kt Superman - Phang skit perot - tapau nasi kandar (yummyyyyyy) - blik aprtment - makan - tgk tv - tdooooooo -

030409
bgnun tdo - bfast - mandi2 - g bukit bendera (jnuh baca map + sesat) - smpai, snap2 gambar- naik tren - rmai org - gmbar timeeee - lamenyerrrrrrr nk smpai - jalan2 kt atas - tgkap gmbar lagiiiiiii - buat hena - turun dr bkt bendera - trus ke prking - cr Secret Recipe and Domino (celebrate bday As) - hujan lebat - sesat cr domino - finally, jmpe jugakkk tp yg sengalnyer dkt dgn secret recipe jerrrrrrrrr - blik hotel - prepare - tiup belon - finally "SURPRISE" - makan2 - burpppppp, kenyangnyerrrrr - night market - beli sourvenir - blik hotel - tdo!!

040409
bngun tdo - mandi pool - bdk ipoh nama Rashid tego - smbang2 pastu mmta num fon aku - eeee, xmauu - ckp da ade bf - trus blah - naik bilik - packing barang - check out - cr mydin utk bli jeruk - jenuh pusing 1 pekan - hampir 1 jam jugakkk laa - finally, jmpe Chow Rostaow - shopping beli jeruk - g feri trus ke pekan BM - makan cendol n bihun sup..sedappp!!! - g umah Tok - tok suruh duduk kejap - masak cucur udang dgn kuah kacang - 5.30 gerak g ipoh - 8pm smpai - amik zarah n baby g umah suhaq - jauhnyer umah suhaq - borak2 - makan bihun grg - times up!!! - 10pm anta zarah blik umah - trus gerak blik ke KL - 12.30 smpai KL - anta phang kt Kg Baru - anta amoi kt keramat - drive blik - 1.30am smpai umah - bersihkan diri - tdo!!!!!

kesimpulannye, aku sgt hepi.....wpun aku asal nye mmg penang tp sbnrnye aku bkn tau jalan pn kt area penang tuuuu...hehehehe....smpai skrg aku tringt lg pasembor!!!!sgt layan yerrr..phang pun sukerr..kami siap bngkus lagiiiii tp da dsbbkan mlm tu penuh dgn makanan sbb celebrate bday as, akhirnyer x luak pun pasempor tuuu..ntah bile la lg dpt makan pasembor tu..............sekian utk kali iniiiii.....nnt lau ade trip mne2 lagi aku akn story lagii..c yaaaaa!!!

TAGGED



S : Adakah anda suka blogging? Kenapa?
J : Harusla sukerrrr..sebab tu slh 1 cara utk bgtau org yg sy gembira..hihihihi

S : Blog siapa yg anda selalu skodeng? Nyatakan 5 (buat masa ini)
J : Mrs. Mohammad Site, s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG, Diari MrYusSmile™, CINTA VIEW FINDER, Diary Of A Broken Heart & jugakkkk sape2 yg ade ctre tbaruuuu..


S : Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menyayangi anda sepenuh hati? dan Siapakah org itu?
J : soalan ape kah iniiii??hahaha..haruslaa nakkkkk....org itu adalah My Papa..hihih gedik x aku?huaahuaaa

S : Taken or single? Mana lebih bagus?
J : taken..but sumtimes single is much better sbb xyah nk penin2 paleeee....

S : Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
J : x penahhhhhhhhhhh sbb xpenah propose org punnnnnn

S : Ciri2 idaman bf/gf anda? Nyatakan 5 (btolkan skit: suami/isteri)
J : a) Understanding b) not to jealousy person c) have sense of humor d) talkative n suker bcerita sbb aku suke dgr..hihihih e) syg n dapat terima aku seadanyaaaaa....

S : Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?
J : dulu target 25 tp skrg da 26...so no planning yet at this moment..hahaha

S : Nak berapa anak?
J : 2 - 4..xmo ramai2..N teringin nak anak kembarrrrr...hehehe

Lucky person yg anda ingin tag:
Roshidayu, Carmeen, Jane, Yussmile & Dhina

10QVM
: )